Prajitura Tosca

de ela in Prajituri, 7 Dec 2012 | 9729 vizualizari

 

adaptata putin dupa gustul meu,am folosit tava de la delimano care este foarte mare,intr-o tava mai mica iese mai inalta si mai aspectuoasa.eu i-am stricat aspectul punand si glazura din lichior de oua de la dr Oetker care a fost prea groasa oricat am topit-o

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr mac
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri rase faina
  • PENTRU CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie
  • +1 lingura zahar
  • +300 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • STRAT:
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus.

Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute,depinde de cuptor,la foc potrivit.Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Pregatim crema intre timp:punem putin lapte cu praful de budinca si zaharul intr-o cana si omogenizam bine.Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba punem budinca si amestecam bine.

Separat,punem intr-un vas de ceramica galbenusurile,zaharul,faina,laptele si zaharul vanilat,amestecam bine si punem pe foc amestecand cu un tel pana se ingroasa crema.Turnam peste crema si budinca de vanilie si amestecam bine din nou.Adaugam untul si omogenizam bine pana se topeste tot untul.

Preparam glazura:punem ciocolata la topit,apoi adaugam laptele si la urma untul,frecam bine.

Asamblam prajitura:blatul,crema,biscuitii,glazura.

Dam la rece cateva ore pana se inmoaie blatul si biscuitii.

 

TIPS-URI

1

am pus cocos verde in loc de alb,este mai de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sim0na 1

09.12.2012, 12:17

cat de frumoasa este..

Ina 1

09.12.2012, 15:09

ela 1

09.12.2012, 15:13

Ina si prajitura mea este cam ratata,nu este ornata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Pacatul Dulce"